Перед втечею до Криму Янукович зустрівся з Ахметовим - екс-охоронець

Перед втечею до Криму Янукович зустрівся з Ахметовим - екс-охоронець

Укрінформ
Екс-президент Віктор Янукович перед втечею у Крим 22 лютого 2014 року зустрівся в Донецьку з олігархом Рінатом Ахметовим. У цій зустрічі також брав участь старший син колишнього президента - Олександр Янукович.

Про це розповів під час допиту в Оболонському суді співробітник Управління держохорони Віктор Резніченко, який у той час працював в охороні Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, 22 лютого Янукович зі своєю охороною прилетів у Донецьк. 

"Ми по команді Кобзаря (керівник служби охорони Януковича - ред.) пересіли на літаки, але не змогли на них вилетіти, тому що Державна прикордонна служба повідомила, що у нас немає відповідних документів. Ми (охоронці - ред.) вийшли зі свого літака і підійшли до того, де був Янукович, забезпечили вихід з літака в автомобіль, і вони поїхали", - зазначив Резніченко. 

Читайте також: Екс-охоронець розповів, як Януковича в лютому-2014 вивозили до Криму

З аеропорту екс-президент виїхав кортежем з двома автомобілями. Водночас працівники УДО іще деякий час переносили його речі з літака, а потім поїхали за ним.

"Ми приїхали в приватний будинок, де знаходився Янукович. Там був Ахметов і був син Олександр - це те, що я бачив", - сказав Резніченко.

За свідченням охоронця, з Донецька Янукович зі своєю охороною на гелікоптерах вилетів у той же день - о 22-й годині 22 лютого - у АР Крим. 

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-