Три роки і 30 судових вироків: Луценко розповів про довгий шлях спецконфіскації

Три роки і 30 судових вироків: Луценко розповів про довгий шлях спецконфіскації

Укрінформ
Рішенню Краматорського райсуду про спецконфіскацію $1,5 млрд в оточення екс-президента Януковича передували 30 вироків судів, якими було засуджено 30 осіб.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко під час засідання Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони, передає Укрінформ.

"Слідство у справі тривало майже 3 роки. Завдяки мозковому штурму усіх причетних до 3-річної роботи ми визначилися з правильним напрямком, результатом чого стало 30 вироків судів, за якими засуджено 30 осіб-учасників злочинної схеми розкрадання і відмивання коштів загальною сумою 1,5 млрд доларів", - сказав Луценко.

За його словами, вироки отримали керівники маленьких підприємств, через які "відмивали" кошти, та колишній перший заступник міністра економіки Олександр Сухомлин. Він отримав умовне позбавлення волі терміном на п'ять роки. При цьому ГПУ оскаржила цей вирок суду.

Читайте також: Луценко анонсував спецконфіскацію ще на 3 мільярди

Генпрокурор додав, що  цими рішеннями судів встановлено понад 500 суб'єктів господарювання української та іноземної юрисдикції, що брали участь у розкраданні та відмиванні коштів для оточення Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-