Насірова можуть звільнити на найближчому засіданні Кабміну - Данилюк

Насірова можуть звільнити на найближчому засіданні Кабміну - Данилюк

Укрінформ
Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що у середу, 17 січня, на засіданні Кабінету міністрів порушить питання щодо звільнення Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби.

Про це міністр написав у Facebook.

“Звільнити Насірова може тільки Кабмін. Мінфін вже давно звернувся до Кабміну щодо звільнення Романа Насірова, але відповідного рішення не було. Тому цієї середи буду піднімати це питання на засіданні уряду. Ми, як уряд, що відповідає перед українським народом, маємо бути прикладом та суворо дотримуватися законодавства. Сподіваюся на підтримку колег”, - написав Данилюк.

Данилюк уточнив, що він вважає неприпустимим те, що “людина, яка вже стала символом корупції та відкрито порушила закон про державну службу, маючи не тільки українське громадянство, формально залишається головою ДФС вже майже рік з моменту відсторонення”.

“Тим часом ДФС залишається без постійного керівника, який міг би взяти на себе повну відповідальність та провести повноцінну інституційну реформу служби”, - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Спеціалізована антикорупційна прокуратура 10 листопада 2017 року направила до суду обвинувальний акт стосовно Насірова.

Читайте також: Суд оголосив перерву у справі щодо Насірова до 19 січня

За даними слідства, голова ДФС причетний до так званої "газової справи" народного депутата Олександра Онищенка. На думку детективів, упродовж 2015 року він ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у схемі компаній на загальну суму 2,019 млрд грн.

Кабмін у березні 2017 року відсторонив Насірова від посади голови ДФС на час розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-