Парубій відкрив Раду, у залі - 345 депутатів

Парубій відкрив Раду, у залі - 345 депутатів

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав він.

У сесійній залі зареєструвалися 345 народних депутатів.

Як повідомлялося, Верховна Рада у вівторок, 16 січня, планує розглянути у другому читанні президентський законопроект № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" щодо визнання Росії країною-агресором.

Окрім того, у першому читанні передбачається розгляд законопроекту № 5435 про правовий статус осіб, зниклих безвісти.

Одразу після розгляду законопроекту про реінтеграцію Донбасу заплановано включення до порядку денного сесії 5 альтернативних законопроектів, включаючи президентський № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд". Окрім того, депутати розглядатимуть включення до порядку денного законопроекту № 7428 "Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2018 році для участі у багатонаціональних навчаннях".

Читайте також: "Стоп реванш": активісти під Радою вимагають законів проти колаборації з Росією

Президент Петро Порошенко 4 жовтня 2017 року вніс до Верховної Ради законопроект № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

Парламент 6 жовтня 2017 року проголосував за нього в першому читанні.

Відповідно до тексту законопроекту, тимчасова окупація частини території України стала одним із наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-