Парубій запевняє, що Рада не гальмуватиме призначення голови НБУ

Парубій запевняє, що Рада не гальмуватиме призначення голови НБУ

Укрінформ
Верховна Рада не гальмуватиме процедуру призначення голови Національного банку та членів Центральної виборчої комісії, але спершу відповідні подання має внести президент.

Про це заявив Голова ВР Андрій Парубій на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Гарантую по всіх кадрових питаннях, як тільки буде внесено у Верховну Раду України подання, я ініціюватиму, щоб чим швидше ми могли розглянути питання, у тому числі й членів ЦВК на засіданні ВР. За Верховною Радою України затримки не буде жодної”, - відповів він на запитання, коли парламент закриє питання із призначенням нового голови НБУ та членів ЦВК.

Водночас Парубій наголосив, що, перш ніж Рада розпочне розгляд зазначених кадрових питань, відповідні подання має внести президент.

Читайте також: НБУ без керівника: фінансовий комітет Ради планує звернення до Президента

Крім того, він додав, що кандидати на посаду членів ЦВК ще повинні будуть пройти спецперевірку згідно з чинним законодавством, яка, за його словами, може зайняти два-три тижні.

Раніше представник президента у ВР Ірина Луценко повідомила, що найближчим часом, можливо, цього тижня глава держави внесе до парламенту подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії.

Як відомо, у квітні 2017 року Валерія Гонтарева написала заяву про відставку з посади голови Національного банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-