Геращенко хоче, аби депутати заплатили за потрощені ними мікрофони

Геращенко хоче, аби депутати заплатили за потрощені ними мікрофони

Укрінформ
Народні депутати, які блокували парламентську трибуну і президію під час розгляду закону про реінтеграцію Донбасу у першому читанні, мають оплатити ремонт зламаних ними мікрофонів перед другим його читанням.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що дуже правильно буде, якщо напередодні цього дуже важливого голосування (закону про реінтеграцію - ред.) ті політики, які зривали голосування у першому читанні - трощили мікрофони, зривали роботу президії, а мова йде про представників фракції "Самопоміч" і позафракційних депутатів, - сплатять за зламані мікрофони", - сказала Геращенко.

Вона додала, що народним депутатам нещодавно підвищили зарплату, тож "є з чого" погасити збитки.

"Не можна так легко трощити мікрофони, відмовлятися від Донбасу і взагалі витворяти все, що заманеться, тому що комусь так хочеться, - треба брати відповідальність за свої дії", - наголосила перший віце-спікер.

Читайте також: Блокада Донбасу: Геращенко хоче почути точну суму збитків 19 січня

Як повідомляв Укрінформ, Президент 4 жовтня 2017 року вніс до Верховної Ради законопроект №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

Парламент 6 жовтня 2017 року проголосував за нього у першому читанні. Під час розгляду документа група депутатів блокувала трибуну й намагалась отримати доступ до мікрофонів спікера Андрія Парубія та його заступників.

Відповідно до тексту законопроекту тимчасова окупація частини території України стала одним із наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України.

Проектом передбачено, що межі тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях визначаються за поданням Генерального штабу Збройних сил України. Крім того, пропонується законодавчо встановити, що тимчасова окупація Росією територій на Донбасі є нелегітимною, не створює для РФ жодних територіальних прав.

До другого читання в законопроект включили також дату початку окупації української території - 20 лютого 2014 року, а по всьому тексту законопроекту додано положення з приводу окупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-