Систему захисту критичної інфраструктури Кабмін розписав на 10 років

Систему захисту критичної інфраструктури Кабмін розписав на 10 років

Укрінформ
Кабінет міністрів оприлюднив зміст Концепції створення державної системи захисту критичної інфраструктури України, яку має намір втілювати до 2027 року.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні КМУ, розміщеному на Урядовому порталі.

“За строками досягнення поставлених цілей завдання поділяються на: короткострокові (першочергові) (до двох років); середньострокові (3-5 років); довгострокові (5-10 років)”, - йдеться у документі.

До короткострокових (першочергових) завдань належить розроблення та прийняття законодавчих та інших нормативно-правових актів з питань функціонування державної системи захисту критичної інфраструктури, визначення органу, відповідального за координацію їхньої діяльності. До середньострокових завдань - створення організаційно-правової основи та організаційно-інституційної структури системи захисту критичної інфраструктури.

В уряді переконані, що створення такої системи захисту дозволить забезпечити стійкість до загроз усіх видів.

Читайте також: Кабмін розписав правила покарань для урядовців

Тобто, як зазначили в Кабміні, Концепція закладає якісно новий рівень державного управління у цій сфері та передбачає сучасні підходи до управління безпековими ризиками, оптимізоване використання наявних ресурсів, гнучкість та швидкість реагування на інциденти та кризи.

До об’єктів критичної інфраструктури належать підприємства та установи, які є стратегічно важливими для функціонування економіки і безпеки держави, суспільства та населення, виведення з ладу або руйнування яких може мати вплив на національну безпеку і оборону, природне середовище, призвести до значних матеріальних та фінансових збитків, людських жертв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-