“На олівець” НАЗК потрапили 38 партій, зокрема політсила Саакашвілі і

“На олівець” НАЗК потрапили 38 партій, зокрема політсила Саакашвілі і "Свобода"

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції виявило порушення у звітах 38 політичних сил, зокрема "Руху нових сил Міхеїла Саакашвілі" і ВО "Свобода".

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило висновки про результати аналізу 275 звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за IІI квартал 2017 року... Зокрема, 13 політичних партій не додали інформацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру від кожної місцевої організації, яка в установленому порядку набула статусу юридичної особи. Порушення порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії встановлені у шести звітах: "Всеукраїнське об'єднання "Свобода", "ВО "Черкащани", "Рух нових сил Міхеїла Саакашвілі", "Розумна сила", "Аграрна партія України", "Українське об'єднання патріотів - УКРОП", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, політична партія "Блок Дарта Вейдера" та приватне підприємство "Українська правда" не надали інформацію та документи на письмовий запит Національного агентства, повідомили у прес-службі.

Читайте також: НАЗК направило до суду справу проти голови Держпродспоживслужби

Ще шість політичних партій порушили строк подання звіту, зокрема "Лейбористська партія України", "Сила права".

Виявлені порушення тягнуть за собою адміністративну відповідальність, передбачену статтями 18846, 21221 та 21215 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зазначається у повідомленні.

Також встановлено неповноту відображеної інформації щодо правових підстав користування об'єктами нерухомості, які відображені у звітах як місцезнаходження 13 політичних партій. Це, зокрема, "Інтернет партія України", "Українська республіканська партія", "Ми - кияни".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-