Медреформа: Президент закликав уряд не допустити порушення прав людей

Медреформа: Президент закликав уряд не допустити порушення прав людей

Укрінформ
Президент Петро Порошенко у листі закликав Кабінет міністрів вжити заходів, щоб не допустити порушення прав громадян під час проведення реформи системи охорони здоров’я.

Про це він заявив під час робочої поїздки на Одещину після підписання законів, які дали старт медреформі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Прийняття рішення про підписання закону про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення, чесно кажучи, є набагато складнішим (за закон про сільську медицину — ред.), і для мене, як для Президента, це рішення непросте. Тим не менше, я ухвалив рішення його підписати. Підписуючи його, я підтримую необхідність реформ у сфері охорони здоров’я, важливість дотримання права кожного українського громадянина на якісну медичну допомогу. Але в той же час я сьогодні направив листа нашому уряду і попросив, щоб була розроблена ціла низка заходів, які не дадуть можливість порушити права громадянина”, - зазначив глава держави.

За його словами, уряд має бути “дуже уважним” при розрахунку тарифів у сфері охорони здоров’я, з розрахунком бюджетних видатків тощо.

Порошенко також закликав у разі необхідності внести законодавчі зміни, аби медреформа не погіршила стану надання медичної допомоги українцям.

Президент висловив переконання, що 2018-й стане вдалим роком для впровадження медичної реформи, для кожного лікаря і пацієнта.

Читайте також: Президент підписав закони, що запускають медичну реформу

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко у четвер підписав закони "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів" та "Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-