У Раді цьогоріч нарахували 265 випадків

У Раді цьогоріч нарахували 265 випадків "кнопкодавства"

Укрінформ
Громадський рух «Чесно» зафіксував 265 випадків неперсонального голосування 73 народними депутатами  упродовж цього року.

Про це повідомляється на сайті руху.

“У 2017 році 73 нардепи кнопкодавили 265 разів під час голосувань Верховної Ради. Це більше за кількість кнопкодавств, зафіксованих за два попередніх роки діяльності Верховної Ради 8-го скликання”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найчастіше вдавалися до неперсонального голосування представники депгрупи “Відродження” (75 зафіксованих фактів), “Блоку Петра Порошенка” (55), “Народного фронту” (46) та групи “Воля народу” (41)».

За даними руху, безумовним лідером з неособистого голосування цього року виявився Антон Яценко з групи “Відродження”. «На його рахунку щонайменше 23 кнопкодавства, причому часто він голосує відразу за декілька колег. Андрій Шинькович з “Блоку Петра Порошенка” кнопкодавив щонайменше 17 разів. На третьому місці - Василь Гуляєв з групи “Відродження”, - наголошується в повідомленні.

Разом із тим підкреслюється, що рекордними місяцями у 2017 році та протягом усього періоду моніторингу неособистих голосувань стали листопад і грудень - у кожен із цих місяців було зафіксовано по 72 факти “кнопкодавства”.

Читайте також: Комітет виборців: 43 депутата пропускають майже всі голосування в Раді

Як повідомлялося, згідно з Конституцією, голосування на засіданнях Верховної Ради України здійснюється депутатами особисто. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-