Голова делегації в ПА НАТО про зброю: Україну не цікавить позиція РФ - спонсора тероризму

Голова делегації в ПА НАТО про зброю: Україну не цікавить позиція РФ - спонсора тероризму

Укрінформ
Коментарі Росії з засудженням постачання зброї з США до України схожі на засудження ман'яком насильства.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook голова Постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз.

 "Є величезна різниця між постачанням зброї терористам та сепаратистам та постачанням зброї офіційним державним установам. Росія вже три роки надає зброю російсько-окупаційним силам на Донбасі. Втім, вона засуджує надання зброї суверенній Україні. Так звані фейкові республіки - "ЛНР", "ДНР", "ПМР", Абхазія та Південна Осетія - це маріонеткові проекти Кремля. Але Кремль постачає зброю до цих сепаратистських утворень", - написала Фріз.

Читайте також: США та Європа вже постачають летальну зброю Україні - Спецтехноекспорт

Народний депутат додала, що РФ постачає зброю режиму Асада, який причетний до військових злочинів та злочинів проти людяності. До угруповань  Хезболла та Талібан, що визнані терористичними. "Тому Україну не цікавить позиція основного спонсору міжнародного тероризму щодо контрактів на постачання озброєння для Збройних Сил України", - наголосила Фріз.

За її словами, Україна  й надалі посилюватиме свій оборонний потенціал, в тому числі за допомогою партнерів з Альянсу. "Ми засуджуємо постачання летальної зброї сирійському уряду та сепаратистським маріонетковим російським утворенням з боку Росії та активну участь РФ у вбивстві громадян Сирії, що належать до опозиційних Башару Асаду сил. Сьогодні час ставити питання про тотальне ембарго на постачання російської продукції оборонно-промислового комплексу у світі. Адже вона використовується для порушення міжнародного права, агресії та військових злочинів", - написала народний депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-