До закону про дипломатичну службу подали 145 поправок - Гопко

До закону про дипломатичну службу подали 145 поправок - Гопко

Укрінформ
До ухваленого в першому читанні Закону «Про дипломатичну службу» надійшли 145 поправок, тож реалістичним є винесення його на розгляд парламенту в другому читанні в лютому.

Про це повідомила у Twitter голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко.

"Розпочали засідання робочої групи з підготовки  проекту Закону «Про дипломатичну службу» (7322). 145 поправок. Реалістично -  лютий - розгляд  ВР на друге читання", - написала Гопко.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 7 грудня схвалила в першому читанні законопроект "Про дипломатичну службу". Законопроект визначає особливості оплати праці посадових осіб дипломатичної служби, у тому числі під час перебування посадових осіб дипломатичної служби у розпорядженні Міністерства закордонних справ України. Зокрема, передбачається здійснення компенсаційних виплат в іноземній валюті працівникам дипломатичної служби, направленим у довготермінове відрядження.

Згідно із законопроектом, дипломати та члени їх сімей матимуть можливість отримувати невідкладну медичну допомогу або медичне страхування, що покриває невідкладну медичну допомогу, під час їхнього перебування у довготерміновому відрядженні.

Читайте також: Гопко розповіла про "новорічний подарунок" Ради дипломатам

Окрім того, пропонується закріпити соціальні гарантії щодо зарахування до страхового стажу часу перебування за кордоном іншого з подружжя, який не працював під час перебування за кордоном за місцем довготермінового відрядження працівника дипломатичної служби.

Проектом пропонується створити правові підстави для здобуття дошкільної та загальної середньої освіти дітьми працівників дипломатичної служби у разі перебування за місцем довготермінового відрядження батьків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-