Вибори на одній дільниці Одещини опинились на межі зриву - ОПОРА

Вибори на одній дільниці Одещини опинились на межі зриву - ОПОРА

Відео
Укрінформ
Роботу виборчої дільниці на житломасиві "Райдужний" Овідіопольского району Одещини частково паралізовано.

Про це повідомляє координатор кампанії спостереження від КВУ та ОПОРИ за перебігом виборів на дільницях Таїровської ТВК Ігор Луговський. 

"Ще з початку голосування на дільниці №510685 Таїровської ТВК було зафіксовано випадки видачі виборчих бюлетенів виборцям, які не відносяться до цього виборчого округу (є виборцями в інших виборчих округах). Ця ситуація викликала обурення виборців та скандал на дільниці. Згодом ситуація загострилась. Оскільки присутні виборці, офіційні спостерігачі та довірені особи кандидатів вимагали від голови ДВК зареєструвати їхні скарги і прийняти рішення щодо належної організації роботи виборчої дільниці. Голова комісії, в свою чергу, спочатку приймала, а потім відмовилися такі скарги приймати і взагалі усунулась від будь-яких дій", - зазначив Луговський.

Читайте також: Порушення на виборах: на Одещині затримали двох членів дільничної комісії

За його словами, згодом на виборчій дільниці з'явився чоловік, який представився Олексієм і вивів голову та секретаря комісії з дільниці на вулицю - разом з документами і печаткою. Голова та секретар комісії покурили і через 10 хвилин повернулися назад. Після цього суперечка продовжувалася між згаданим Олексієм, який взяв на себе повноваження голови, та іншими присутніми учасниками виборів на цій дільниці.

Як зазначила радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба, "такі дії містять ознаки злочину, передбаченого ст. 157 (перешкоджання діяльності виборчої комісії) Кримінального кодексу України".

За її словами, правоохоронцям належить звернути увагу на цю ситуацію і з’ясувати, чи мало місце втручання в роботу комісії.

Через деякий час суперечки у приміщенні виборчої дільниці №510685 припинилися, і комісія відновила приймання скарг.

Як повідомлялося, дільничні виборчі комісії №510685 і №510683 Таїровської ТВК Одеської області провели сьогодні засідання і ухвалили рішення про видалення з приміщень для голосування кандидата в депутати і одного зі спостерігачів.

Коментуючи ситуацію, Луговський наголосив на грубому порушенні членами цих комісій вимог виборчого законодавства, згідно з нормами якого "члени ДВК не можуть проводити засідання та, відповідно, приймати будь-які рішення під час голосування".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-