Регіони звітують про явку на місцевих виборах

Регіони звітують про явку на місцевих виборах

Укрінформ
На Херсонщині на місцевих виборах 24 грудня у двох нових об'єднаних територіальних громадах на 12 годину проголосувала чверть виборців.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів у неділю керівник апарату обласної державної адміністрації Володимир Клюцевський.

"Станом на 12.00 на виборах у двох об'єднаних територіальних громадах області вже проголосували загалом 24,4% виборців", - сказав Клюцевський.

За його словами, найбільше виборців проголосувало у Долматівській сільській ОТГ Голопристанського району - 28,02%. У Роздольненській сільській ОТГ Каховського району проголосували 19,69% виборців.

Як повідомив керівник апарату ОДА, вибори в ОТГ проходять спокійно, без ексцесів.

Читайте також: На Одещині сталася сутичка на одній з виборчих дільниць

Вибори у Долматівській сільській ОТГ Голопристанського району та Роздольненській ОТГ Каховського району відбуваються на 9 виборчих дільницях. Загальна кількість громадян, які мають право голосувати на них, становить: у Долматівській ОТГ 3355 осіб, а у Роздольненській ОТГ - 2575 осіб.

На Запоріжжі середня явка виборців на перших місцевих виборах у двох об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) становить 30%, повідомляє Громадянська мережа "Опора". 

"Станом на 12:00 явка виборців у громадах Запорізької області становить: Новоолексіївська сільська ОТГ Приморськаго району – 35%; Благовіщенська сільська ОТГ Кам`янсько-Дніпровського району – 25%", - інформують спостерігачі.

Водночас, як зазначається, на виборчій дільниці №230244 Благовіщенської ОТГ не вистачило пломб для опломбування виборчих скриньок: із десяти необхідних було лише п’ять.

Після зауваження спостерігача "Опори" члени комісії склали акт та визнали скриньку №4 (переносну) недійсною.

"Таким чином, члени комісії прийняли рішення запломбувати три великі скриньки – №1, №2, №3 по одній пломбі, одну переносну скриньку під №5 запломбували двома пломбами, а іншу переносну скриньку визнали недійсною", - зазначають в організації.

На Миколаївщині явка виборців на різних дільницях сягає 10-16 відсотків, повідомила обласна організація БПП «Солідарність» на своїй сторінці у Facebook

«На Миколаївщині на 10 годину ранку явка людей на виборах до семи територіальних громад становить від 10 до 16 відсотків. Найбільше виборців вже проголосувало у Широківській сільській ОТГ», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі на дільницях у смт Казанка спостерігаються черги із виборців. Там вже проголосувало більше 3 тисяч людей із загальної кількості понад 10 тисяч.

Загалом сьогодні на Миколаївщині обирають своїх очільників сім ОТГ: Березанська, Арбузинська та Казанківська селищні, Прибузька, Радсадівська, Володимирівська та Широківська сільські.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-