Берлін продовжує підтримувати Україну на шляху реформ

Берлін продовжує підтримувати Україну на шляху реформ

Укрінформ
Німецький уряд продовжує підтримувати Україну на шляху реформування і боротьби з корупцією.

Про це заявила у п'ятницю на урядовому брифінгу представник уряду ФРН Ульріке Деммер, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Федеральний уряд продовжує підтримувати Україну", - запевнила Деммер.

Зусилля, які досі робив український уряд щодо здійснення реформ, особливо з урахуванням важкої ситуації на сході країни, дійсно вражають, сказала вона. Особливо представник уряду виділила серед проведених цього року реформу охорони здоров'я, кроки по децентралізації.

Водночас у Берліні дуже уважно стежать за ситуацією, яка розгортається навколо органів та чиновників, що займаються антикорупційними завданнями. Тут нагадують, що для успішної і переконливої боротьби з корупцією потрібні незалежні особи, і обмеження їхньої роботи є "неправильним сигналом".

Фото: Bundesregierung

Читайте також: Вихід із СЦКК: Берлін покладає на Москву відповідальність за можливу ескалацію

"Рішуча боротьба з корупцією є центральним елементом на шляху до громадської і економічної стабілізації в Україні", - підкреслила Деммер.  

Деммер водночас відмовилася коментувати недавню статтю у виданні Bild, в якій стверджується, що Єврокомісія та уряд ФРН думають над скороченням програми допомоги Україні у зв'язку з недостатнім бажанням влади проводити радикальні реформи і головне - боротися з корупцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-