Єжов працював на РФ ще з часів роботи у посольстві України в США - InformNapalm

Єжов працював на РФ ще з часів роботи у посольстві України в США - InformNapalm

Укрінформ
Заступник керівника протоколу Прем'єра Станіслав Єжов, затриманий співробітниками СБУ за підозрою у вчиненні держзради, вів підривну роботу проти України в інтересах РФ як мінімум з кінця 2013 року - з часів роботи радником у посольстві України у США.

Про це повідомляє міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm із посиланням на своє джерело.

"Саме в цей час (роботи у посольстві України у США - ред.) Єжов, зустрічаючись у неформальній обстановці з представниками американського істеблішменту замість того, щоб відстоювати інтереси України, займався розповсюдженням російських міфів: про поділ на захід і схід, про громадянську війну в Україні, про націоналістів-радикалів, які раптом вирішили знести режим Януковича і так далі. У тепличних комфортних умовах за вечерями з лососем Єжов впевнено розповідав ці байки американцям. І більшість вірила - бо як не повірити офіційному представнику посольства України у США?!" - повідомив співрозмовник InformNapalm.

Підкреслюється, що в час, коли росіяни захоплювали Крим та почали окуповувати Донбас, дипломат Єжов періодично зустрічався з представниками американського істеблішменту і замість того, щоб відстоювати інтереси України, яка стала жертвою російської агресії, займався поширенням російських міфів та дискредитацією новообраної української влади. "Свою позицію щодо нової влади Єжов особливо не приховував, і навряд чи про неї могли не знати інші працівники посольства і тим більше працівники спецслужб. Чому вони не перевірили Єжова на предмет можливих зв’язків з росіянами - велике питання. Можливо, просто не хотіли зайвий раз себе обтяжувати, а можливо це був і свідомий саботаж", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Запобіжний захід Єжову суд розглядає у закритому режимі

При цьому Єжов не тільки відкрито озвучував свою позицію, а й робив відповідні дописи у соцмережах. Так, наприклад, керівник аналітичного відділу ГО "Оберіг" Вадим Лабас опублікував серію скріншотів з дописів та фотографій з соціального профілю Єжова, якими він ділився під час Євромайдану, і яких, зокрема, писав про "повернення гітлерівців у Київ".

Зазначається, що Станіслав Єжов - професійний дипломат. Здобув ступінь магістра в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету ім. Тараса Шевченка у 1999 році. До посади радника у посольстві України у США Єжов працював у МЗС та служив у дипмісії в Словенії.

Після свого повернення зі США до України Єжов деякий час працював в Адміністрації Президента, але вже скоро перейшов працювати з Володимиром Гройсманом, який на той момент був спікером Верховної Ради України. Там він обіймав посаду консультанта Управління забезпечення міжпарламентських зв’язків апарату ВР. Після того, як Гройсмана призначили прем’єр-міністром, Єжов перейшов до апарату Кабміну разом з ним. Там він спокійно працював аж до 20 грудня 2017 року, коли й був заарештований СБУ за підозрою у шпигунстві на російської розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-