Порошенко: Очікувати від Москви переродження – марно, вона розуміє лише мову санкцій

Порошенко: Очікувати від Москви переродження – марно, вона розуміє лише мову санкцій

Укрінформ
Росію можна змусити хоч якось поважати міжнародне право тільки шляхом санкцій, замороження активів та заборони на відвідання цивілізованих країн відповідальним за її агресивну політику, тому українські дипломати мають розширювати міжнародну коаліцію підтримки.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у  виступі на урочистостях з нагоди 100-річчя дипломатичної служби України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нашим з вами дипломатам завданням є зробити все від нас залежне, щоб успішна інтеграція України в європейські і євроатлантичні структури назавжди поставила крапку у спробах Москви повернути нас у свою, як вони вважають, сферу впливу", - сказав Порошенко.

У цьому контексті глава держави нагадав слова українського дипломата часів УНР Максима Славинського: "Геть від Москви, від будь-якої Москви - червоної і білої, від будь-якого режиму, - царського, демократичного, большевистського, від усякого імперського єднання".

Президент наголосив, що сьогодні ці слова є, як ніколи, актуальними", а тому всі зусилля мають бути спрямовані на об'єднання демократичного світу навколо протистояння російському агресору і на те, щоб агресор поніс за свої дії заслужену відповідальність.

За словами Порошенка, те, що сьогодні робить Росія, вже було.

Читайте також: Росіяни виходять з СЦКК, щоб зруйнувати контроль перемир’я — Фріз

"Нічого нового. Тому, спираючись на свій історичний досвід, світ має зрозуміти, що очікувати від Москви чудесного переродження в демократію марно, а намагатися її умиротворити - просто недалекоглядно. Нічого більше Росія не боїться так, як міжнародної єдності і солідарності, а також сильної, успішної, демократичної України", - підкреслив Президент.

На його переконання, не існує кращого шляху до відновлення в Росії бодай якоїсь поваги до міжнародного права, ніж, санкції, замороження активів, заборона на відвідання цивілізованих країн тим, хто несе безпосередню відповідальність за агресивну політику цієї держави.

"Цим шляхом треба і надалі йти, поступово розширюючи міжнародну коаліцію підтримки нашої держави та посилення санкцій", - резюмував Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-