Геращенко заявила, що отримує щодня погрози на свою адресу

Геращенко заявила, що отримує щодня погрози на свою адресу

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко вважає неприпустимими погрози на адресу дітей народного депутата від "Самопомочі" Єгора Соболєва.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Я засуджую будь-які  факти погроз родинам опозиціонерів і самим опозиціонерам чи журналістам  і вважаю нейприйнятним і неприпустимим погрози малим дітям Єгора Соболєва... Вважаю, що правоохоронні органи мають дати цьому оцінку", - зазначила перший віце-спікер.

Вона також звернула увагу, що це не поодинокий випадок.

"Масово й агресивно погрожують різним політикам і їх родинам - і опозиційним, і провладним. Тому закликаю всі сторони відмовитися від мови ненависті і не втягувати родини в політику, це неприпустимо. Не воюйте з дітьми і родинами", - написала Геращенко.

При цьому вона зауважила, що опозиційні депутати також не раз намагалися публічно принижувати родини опонентів.

"Але й самі опозиційні депутати не раз намагалися, в тому числі публічно, принижувати, в тому числі за ознаками статі, втягувати в свою агресивну риторику родини, дітей і т.д. Це неприпустимо", - вважає політик.

Геращенко наголосила, що щодня отримує погрози і на свою адресу.

"Мова ненависті, постійні погрози, приниження опонентів, навішування образливих ярликів і лайки - це мова, яку сповідують багато соратників мітингувальників. Щодня я також отримую погрози - собі і родині. Через Facebook, через пошту, смс і дзвінки на мобільний. Консьєрж у будинку також розповідала про підозрілих людей, які розпитували про мене і мій графік, залишали якісь пакети і тд. Над нашим будинком у селі нерідко літає якийсь коптер (сподіваюся, заблукалий). Я отримувала погрози від бойовиків, що спалять мій будинок, від антимайданівців", - уточнила вона.

Читайте також: Єгор Соболєв заявив про отримання листа з погрозами своїй сім'ї

Геращенко зазначила, що ставиться до цього по-філософськи, адже в політика є вороги, а сама є "першим віце-спікером, який у перший день роботи відмовився від держохорони".

"Я живу за принципом, що головний охоронець політика - це народ, виборці, які або тобі дякують і підтримують, або виженуть геть, у ніяка охорона не врятує", - написала вона.

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні парламенту у п'ятницю народний депутат Єгор Соболєв повідомив про отримані на адресу його сім'ї та дітей погрози, що надійшли в анонімному листі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-