Суд сьогодні обиратиме запобіжний захід перекладачу Єжову

Суд сьогодні обиратиме запобіжний захід перекладачу Єжову

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва розпочне розгляд питання про обрання запобіжного заходу чиновнику Секретаріату Кабміну Станіславу Єжову сьогодні о 15.00.

Про це повідомляє сайт Судової влади України. 

На розгляд суду надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу Єжову С.С.

"Розгляд зазначеного клопотання призначено на 15 год. у приміщенні Шевченківського районного суду міста Києва за адресою: м.Київ, вул.Дегтярівська, 31-А", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили чиновника секретаріату Кабміну на діяльності в інтересах спецслужб країни-агресора.

Читайте також: Стало відомо, як шпигун Кремля потрапив на роботу до Кабміну

Правоохоронці встановили, що чиновник був завербований російськими спецслужбами під час довготривалого закордонного відрядження. Оперативники СБУ задокументували, що посадовець за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв’язку.

За сприяння керівництва українського уряду агента російських спецслужб співробітники СБУ затримали на робочому місці.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України, тривають першочергові процесуальні дії, зокрема обшуки за місцями роботи та проживання чиновника.

Як повідомив заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков на youtube-каналі Служби, завербований чиновник збирав службову інформацію Кабінету міністрів України, зокрема, щодо зарубіжних поїздок і переговорів Прем'єр-міністра України, яку потім з використанням електронної пошти передав представникам російської спецслужби.

Член колегії МВС народний депутат Антон Геращенко стверджує, що завербований спецслужбами РФ працівник Кабінету міністрів Станіслав Єжов працював на Росію щонайменше два роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-