Партії неохоче звітують про гроші: НАЗК зафіксувало понад 250 порушень

Партії неохоче звітують про гроші: НАЗК зафіксувало понад 250 порушень

Укрінформ
Співробітники Національного агентства з питань запобігання корупції у 2017 році склали 254 протоколи про адміністративні правопорушення, які допускають політичні партії у своїй діяльності. 

Про це заявила в інтерв’ю ресурсу "Юридична газета" головний спеціаліст Департаменту з питань запобігання політичній корупції НАЗК Олена Гой.

"Національне агентство з питань запобігання корупції у 2017 р. здійснило перевірку звітів політичних партій про майно, доходи, витрати та фінансові зобов’язання. На жаль, сьогодні доводиться констатувати численні порушення законодавства, які допускають політичні партії у своїй діяльності. У 2017 р. було складено 254 протоколів", - наголосила Гой.

За її словами, більшість протоколів складено за порушення порядку подання звіту партії про майно, доходи, витрати та фінансові зобов’язання, а також фінансового звіту про надходження і використання коштів виборчого фонду.

Читайте також: НАЗК викликає голову Держспоживслужби

Окрім того, додала Гой, 83 протоколи складено за ст. 21215 КУпАП – порушення порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-