Рада розгляне законопроект про захист дітей від сексуальної експлуатації

Рада розгляне законопроект про захист дітей від сексуальної експлуатації

Укрінформ
Верховна Рада у середу розгляне законопроект, яким пропонується внести зміни до Кримінального кодексу щодо захисту дітей від сексуальної експлуатації.

Це питання включено до порядку денного засідання ВР, опублікованого на сайті парламенту. 

Першим блоком питань Рада планує розглянути питання щодо ратифікації міждержавних угод: Протоколу між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Молдова про внесення змін до міжурядової Угоди про взаємний захист секретної інформації (законопроект №0168), Торговельної угоди між урядом України та урядом Королівства Таїланд" (законопроект 0170), а також президентський законопроект №0171 "Про ратифікацію Договору між Україною та Королівством Таїланд про взаємну правову допомогу у кримінальних справах".

Далі депутати перейдуть до розгляду проектів постанов "Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2018 році" (№7274) і "Про проведення парламентських слухань про охорону культурної спадщини на тему: "Стан, проблеми та перспективи охорони культурної спадщини в Україні" (квітень 2018 року)" (№7294).

Після цього у парламенті розглядатимуть у другому читанні законопроект №6016-д "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність", а також проект закону №2016 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації". Останній передбачає, що статеві зносини з особою, яка не досягла 16 років, вчинені повнолітньою особою, караються обмеженням або позбавленням волі до п'яти років. Якщо ж такі дії вчиняються родичами або піклувальниками, то їм може загрожувати позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: У Раді створили міжфракційне об'єднання "За права споживачів енергетики"

Крім того, у першому читанні Рада планує розглянути законопроект № 6070 "Про внесення змін до статті 242 Кримінального процесуального кодексу України" і законопроект №6647 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку виїзду дитини за межі України".

Під кінець ранкового засідання депутати мають розглянути проект постанови "Про Рекомендації парламентських слухань про становище молоді в Україні на тему: "Формування та реалізація державної молодіжної політики в Україні в умовах децентралізації".

Решту дня, з 16:00, парламентарії працюватимуть у комітетах, фракціях і групах. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-