У Порошенка оприлюднили лист Саакашвілі

У Порошенка оприлюднили лист Саакашвілі

Скрін
Укрінформ
У листі до Президента України Петра Порошенка екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі зізнався, що зробив багато політичних помилок.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив речник Порошенка Святослав Цеголко, оприлюднивши відповідний лист.

"У листі до Президента М. Саакашвілі зізнався, що допускав і допускає багато політичних помилок. Він висловився за деескалацію ситуації, пообіцяв не вдаватися до подальшої дестабілізації і запропонував переговори "з уповноваженим представником". Натомість, як свідчить штурм Міжнародного центру культури і мистецтв на Алеї Героїв Небесної Сотні, свого слова пан Саакашвілі не дотримався", - зазначив Цеголко.

Він додав, що "з огляду на численні запити журналістів, а також на коментарі самого Саакашвілі, в яких він маніпулює змістом цього листа, прийнято рішення його оприлюднити".

Як повідомлялося, раніше лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі написав приватного листа Президенту Петру Порошенку з пропозицією примирення. Саакашвілі також заявив, що готовий йти на переговори з Порошенком.

Читайте також: Штурм Жовтневого палацу — злочин. А яка ж буде кара для Саакашвілі і Ко?

Водночас прихильники очолюваного Саакашвілі "Руху нових сил" провели 17 грудня так зване віче, після чого намагалися штурмувати Міжнародний центр культури і мистецтв. Правоохоронці перешкоджали активістам захопити будівлю, застосовуючи проти них вогнегасники і сльозогінний газ, почалися сутички. В результаті постраждали 60 нацгвардійців та 17 поліцейських.

За фактами подій біля Жовтневого палацу слідчі розпочали три кримінальні провадження: за ст. 15 ст. 341 (Замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-