У Раді є політична воля для вирішення кадрових питань - Герасимов

У Раді є політична воля для вирішення кадрових питань - Герасимов

Укрінформ
У Верховній Раді найближчим часом будуть розглянуті кадрові питання щодо суддів Конституційного суду, аудитора НАБУ, голови НБУ та ЦВК.

Про це журналістам у кулуарах Верховної Ради сказав голова парламентської фракції політичної партії «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відразу можу сказати, що є політична воля щодо вирішення кадрових питань. Я щиро сподіваюсь, що вже на цьому тижні ви побачите вирішення ряду цих питань у парламенті. Зараз проходять остаточні консультації щодо деяких із них. Я думаю, що у четвер ми деякі з них побачимо в залі»,- зазначив Герасимов.

За його словами, інколи процедурні моменти заважають у прийнятті кадрових рішень у парламенті.

"Кандидатури на посади суддів Конституційного суду наразі проходять спецперевірку - це є процедурний момент, і ми чекаємо, коли результати прийдуть до парламенту, щоб винести в зал. По аудитору НАБУ: от сьогодні ви побачите заяви від профільного комітету, що вони закликають усі фракції, групи, громадські організації вносити кандидатури, щоб ми могли якнайскоріше оголосити відкритий відбір і запропонувати кандидатури для голосування в залі Верховної Ради. Теж саме стосується фінальних консультацій щодо керівника Національного банку, по Центральній виборчій комісії", - уточнив Герасимов.

Читайте також: У БПП наполягають на додаткових консультаціях щодо закону про реінтеграцію

Як відомо, Верховна Рада має вирішити питання щодо призначення членів Центральної виборчої комісії, керівника Рахункової палати, омбудсмена, а також глави Національного банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-