У РНБО сподіваються на ухвалення закону про основи нацбезпеки наступного року

У РНБО сподіваються на ухвалення закону про основи нацбезпеки наступного року

Укрінформ
Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександр Литвиненко сподівається, що законопроект про основи національної безпеки буде ухвалений наступного року.

Про це він заявив під час круглого столу  «Україна - НАТО. Рік зближення та інтеграції. Плани, очікування та підсумки взаємодії» в Укрінформі.

«Фактично завершено розробку базового закону про основи національної безпеки, і я дуже сподіваюся, що наступного року він буде ухвалений парламентом», - заявив Литвиненко.

Він також зазначив, що ведеться активна робота над низкою дуже серйозних документів, пов'язаних із реформуванням системи секретності, захисту державної таємниці і з посиленням можливостей української розвідки.

Литвиненко зауважив, що нині здійснюється імплементація Стратегії національної безпеки, Концепції розвитку сектору безпеки оборони України, Стратегічного оборонного бюлетеня. Одним із найважливіших завдань він назвав досягнення взаємосумісності з НАТО, що є першою передумовою для просування України на цьому шляху.

Читайте також: Турчинов назвав головну загрозу для Європи

У наступному році, наголосив Литвиненко, у РНБО очікують реалізацію сьогоднішніх досягнень. 

«Ми отримали багато напрацювань. Тепер їх треба фіналізувати. Ми вже маємо документи, їх треба приймати. Це дуже складний етап, але його можна зробити, і я переконаний, він буде виконаний у наступному році», - наголосив заступник секретаря РНБО.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-