Для наближення до НАТО реформи в Україні мають стати незворотними - Вінніков

Для наближення до НАТО реформи в Україні мають стати незворотними - Вінніков

Укрінформ
Перехід України на стандарти Північноатлантичного альянсу потребує не лише технічних змін у сфері безпеки й оборони, а й фундаментальних змін у роботі відповідних інституцій.

Про це заявив голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков під час круглого столу в Укрінформі.

“Для того щоб наблизитися до НАТО, Україна має зосередитися на системних змінах для того, щоб реформи стали сталими та незворотними. Важливо розуміти, що впровадження євроатлантичних норм і принципів означає фундаментальні зміни у менталітеті, у тому, як інституції працюють та співпрацюють. Без фундаментальних змін суто впровадження технічних стандартів не дадуть тих результатів, яких Україна прагне”, - зазначив він.

Водночас Вінніков підкреслив, що із початком російської агресії проти України співпраця між НАТО та Україною у політичному та практичному вимірах стала “безпрецедентною”.

Він відзначив, що нині Україна стикається зі значними зовнішніми та внутрішніми викликами, проте союзники НАТО прагнуть, аби держава стала справжньою історією успіху.

“Вони (союзники Альянсу — ред.) переконані, що незалежна, суверенна та стабільна Україна, яка чітко прагне до демократії та правовладдя, є запорукою безпеки не тільки в Східній Європі, а в усьому Євроатлантичному регіоні”, - наголосив голова Представництва НАТО.

Читайте також: Співпраця з НАТО посилює Україну - Джердж

Вінніков відзначив, що Україна вже реформується, поставивши собі дуже “амбітну мету”  імплементувати стандарти та принципи НАТО до 2020 року. Він також зауважив, що за допомогою міжнародної спільноти Україна дуже активно працює для посилення своїх оборонних спроможностей і провадження реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-