Не свідок, а обвинувачуваний: суд відмовив адвокатам Януковича

Не свідок, а обвинувачуваний: суд відмовив адвокатам Януковича

Укрінформ
Оболонський райсуд продовжить розгляд справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді 20 грудня о 14:00.

Відповідне рішення у четвер оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Оголошується перерва до 20 грудня на 14:00", - сказав Дев'ятко.

У ході засідання у четвер суд закінчив дослідження доказів з боку захисту.

Зокрема, суд дослідив наступні докази: відеозаписи щодо подій 17-22 лютого 2014 року, зокрема, брифінг керівника госпіталю МВС щодо постраждалих міліцейських станом на 16 годину 20 лютого, відео щодо підготовки протестувальниками коктейлів Молотова, а також фільм "Майдан: Приховані сторінки революції", де зазначалося, що нібито Янукович втік з України, побачивши велику кількість зброї у протестувальників. Адвокат Януковича Віталій Сердюк зазначив, що Володимир Парасюк підтвердив у цьому фільмі наявність у протестувальників зброї.

Також у суді було досліджено лист - відповідь адвокатам Януковича від Ради Федерації РФ на прохання надати копію листа Януковича до Путіна з проханням про введення військ в Україну - щодо того, що на адміністрацію президента Росії чи до Ради федерації офіційно даний лист не надсилався.

Прокурори зазначили, що спочатку адвокати мають надати документи, а саме адвокатський запит до Ради федерації, для розгляду в суді, щоб довести допустимість цього доказу.

"Якщо ви вважаєте цей документ допустимим - доведіть це, будь ласка, суду", - сказав прокурор Максим Крим.

Також суд відмовив захисту Януковича у задоволенні клопотання щодо перегляду повністю показів Януковича у якості свідка у Святошинському райсуді.

"Суд ухвалив у клопотанні щодо перегляду відеозапису допиту Януковича у якості свідка в судовому засіданні від 28 листопада 2016 року в Святошинському районному суді міста Києва на даний час відмовити", - додав Дев'ятко.

Читайте також: Екс-прем'єр: лист Януковича до Путіна мав "легітимізувати" вторгнення в Україну

Головуючий суддя наголосив, що Янукович "має право безпосередньо дати показання у засіданні у якості обвинуваченого в Оболонському районному суді, в тому числі шляхом відеоконференцзв'язку з будь-якого зручного для нього місця та в будь-який зручний для нього час, звичайно, в межах призначених судових засідань".

"Разом з тим, якщо обвинувачений Янукович не скористається своїм правом на дачу показань, захисник може в подальшому повернутися до цього клопотання щодо перегляду допиту Януковича в якості свідка в Святошинському районному суді", - зазначив Дев'ятко.

У судовому засіданні 20 грудня планується продовжити допит свідків.

На запитання головуючого до адвокатів Януковича про те, коли вони нададуть своє клопотання про свідків, яких вони хочуть допитати у суді зі свого боку, Сердюк зазначив, що це клопотання ними буде подано на наступному тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-