Зі скасуванням реєстрації Держбюро розслідувань розбереться суд

Зі скасуванням реєстрації Держбюро розслідувань розбереться суд

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі щодо скасування реєстрації Державного бюро розслідувань та призначення першого заступника та заступника директора цього відомства.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті суду. 

"Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі щодо скасування рішення про державну реєстрацію Державного бюро розслідувань в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань", - йдеться у повідомленні.

Також позивач просить суд скасувати рішення директора Державного бюро розслідувань Романа Труби про призначення першого заступника та заступника директор ДБР. Водночас Окружний адміністративний суд міста Києва з огляду на зміст позовних вимог, дійшов висновку щодо наявності підстав для залучення в якості третіх осіб Ольги Варченко та Олександра Буряка, яких призначено заступниками директора ДБР.

Читайте також: Уряд затвердив структуру Держбюро розслідувань

Суд призначив попереднє судове засідання на 22 січня. Водночас у повідомленні позивач не вказаний.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко 22 листопада призначив на посаду директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу, кандидатуру якого обрала конкурсна комісія.

Член конкурсної комісії Денис Монастирський 28 листопада повідомив, що директор Державного бюро розслідувань Роман Труба затвердив подання конкурсної комісії про призначення Ольги Варченко і Олександра Буряка своїми заступниками. 

Монастирський додав, що Труба вже встиг зареєструвати ДБР у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб. Місцем реєстрації значиться Секретаріат Кабміну по вул. Грушевського, 12/2.

Кабінет міністрів 13 грудня затвердив структуру Державного бюро розслідувань (ДБР). 

Державне бюро розслідувань - це правоохоронний орган, який розслідуватиме злочини, скоєні правоохоронцями, суддями та високопосадовцями - за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро. ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового слідства від прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-