Києву пропонують допомогу центру стратегічних комунікацій НАТО у Ризі

Києву пропонують допомогу центру стратегічних комунікацій НАТО у Ризі

Укрінформ
Президент Латвії Раймондс Вейоніс запропонував Україні використовувати досвід і можливості Центру стратегічних комунікацій НАТО, розташованого у Ризі.

Про це він заявив під час зустрічі зі спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм, повідомляє прес-служба ВР.

"Ми могли би відпрацьовувати відповідь потенційним гібридним загрозам з боку Росії, оскільки у вас є досвід під час війни, а у нас – у мирний час", - уточнив Вейоніс.

Зі свого боку голова українського парламенту підтвердив, що Центрам стратегічних досліджень обох країн є чим обмінятися - розумінням і досвідом щодо загроз гібридної війни.

"Тому вважаю необхідним максимальне розширення співпраці", - підкреслив Парубій і попросив підтримати ідею введення миротворчої місії на Сході України, зауваживши, що у її складі не може бути російських військ.

Читайте також: Україна розраховує на поглиблення співробітництва з Латвією - Парубій

"Місія повинна контролювати кордон між Україною і Росією, оскільки саме там відбувається транзит зброї бойовиків на територію України. Коли Росія не виконує головного пункту мінських угод про припинення бойових дій, введення миротворчої місії є великим шансом, щоб стабілізувати ситуацію", - зауважив Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-