Для Польщі важливо, щоб на Донбасі були миротворці ООН - Дуда

Для Польщі важливо, щоб на Донбасі були миротворці ООН - Дуда

Укрінформ
Для Польщі важливо, щоб на окупованій території України в Донецькій і Луганській областях могла працювати миротворча місія ООН.

Про це заявив Президент Польщі Анджей Дуда під час спільного брифінгу з Президентом України Петром Порошенком у Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для нас, як сусіда України і вже незабаром члена Ради Безпеки ООН, але й для України як держави, частина якої окупована, дуже важлива ідея того, щоб на територіях Донецької та Луганської області могла розпочати роботу мирна місія ООН, так звані "блакитні шоломи", - сказав Дуда.

За його словами, Польща рішуче виступає за те, щоб ця місія була абсолютно мирною "за всіма стандартами, передбаченими для цього роду операцій, щоб ця місія не обмежувалась виключно захистом представників ОБСЄ, але й оперувала на всій окупованій території України".

"Важливо, щоб у результаті зробити так, щоб цей конфлікт, який виник на сході України внаслідок російської агресії, зміг закінчитися, щоб Мінські домовленості були реалізовані, і ми тут домовились із паном Президентом України, що якщо така пропозиція з української сторони знайдеться в Раді Безпеки ООН, то Польща буде однією з цих держав, яка цю ініціативу буде підтримувати. Ми прихильники такого рішення, і тут Україна може розраховувати рішуче на нашу підтримку. Нам дуже важливо, щоб... люди зі східної України змогли повернутися до своїх домівок і могли жити спокійно, щоб міг розпочатися ефективно процес відбудови того, що внаслідок цієї агресії було знищено, щоб люди не мусили боятися за власне життя і майно", - уточнив Президент Польщі.

Читайте також: Порошенко нагадав про історичних героїв, які об’єднують Польщу й Україну

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові проходить зустріч Президента України Петра Порошенка та Президента Польщі Анджея Дуди, присвячена питанням політики безпеки і оборони, а також координації зусиль з протидії російській гібридній агресії. Після зустрічі у форматі віч-на-віч відбудуться українсько-польські переговори у розширеному складі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-