Правозахисники закликають Раду Європи не повертати Росію в ПАРЄ

Правозахисники закликають Раду Європи не повертати Росію в ПАРЄ

Заява
Укрінформ
Українські громадські організації закликають не допустити небезпечного прецеденту повернення Росії права голосу в ПАРЄ.

Про це йдеться у спільній заяві громадських організацій, повідомляє Укрінформ.

"Ми вважаємо, що  керівництву Ради Європи, країнам-учасницям та членам ПАРЄ треба зробити усе залежне, щоб не допустити небезпечного прецеденту повернення російської делегації права голосу в ПАРЄ", - наголошується у заяві.

Крім того, українські організації закликають міжнародні та національні правозахисні організації зробити усе від них залежне, щоб запобігти ціннісній капітуляції Ради Європи.

"Йдеться не просто про те, що з легкої руки Ради Європи це стане першим значним послабленням санкцій проти Росії за ведення війни проти України, в якій кожного дня продовжують гинути люди та більше п'яти з половиною мільйонів людей змушені жити в умовах окупації. Це й розв'яже руки іншим країнам-учасницям Ради Європи, чим поставить під загрозу права мільйонів людей, які знаходяться під захистом Європейської конвенції з прав людини. І, зрештою, стане черговою точкою неповернення в процесі перетворення Ради Європи на симулякра, у роботі якого немає необхідності", - наголошується у заяві.

Як повідомлялося,  в російський парламент прийшло запрошення, підписане тимчасовим головою ПАРЄ Стеллою Киріакідіс  (Кіпр), щодо направлення на засідання до  Парижа делегації РФ - двох парламентаріїв від Держдуми РФ та двох від Ради Федерації РФ.

Читайте також: Повернення Росії голосу у ПАРЄ стане "ляпасом" для Ради Європи - Клімкін

Рада Держдуми РФ підтримала рішення про направлення віце-спікера Петра Толстого і голови комітету з міжнародних справ Леоніда Слуцького на консультації до Парижа.

Росіяни, які візьмуть участь у засіданні у Парижі 14 грудня, заявлятимуть про позицію Росії щодо участі делегації РФ в Асамблеї та очікують почути ідеї про повернення своєї делегації.

Заяву, зокрема, підписали Фонд "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Крим SOS, Ла Страда-Україна.

Із повним текстом заяви можна ознайомитися тут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-