Переможців конкурсів у держчиновники

Переможців конкурсів у держчиновники "випробовуватимуть" до півроку - Саєнко

Укрінформ
Перші державні службовці вже відібрані в нові директорати міністерств, Секретаріату Кабінету міністрів, агентств, але їх очікує випробувальний термін.

Як зазначив у розмові з кореспондентом Укрінформу міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко, варто було дати півроку для того, щоб нові співробітники змогли проявити себе. 

"Відповідно до законодавства, новопризначеним фахівцям має бути встановлено випробувальний термін. Ми рекомендуємо встановлювати його максимальним - 6 місяців”, - сказав Саєнко. 

За його словами, місія нових директоратів – запровадження цілісного підходу формування урядових рішень на основі аналізу проблем, дослідження варіантів їх вирішення, консультацій зі стейкхолдерами та визначення оптимального варіанту вирішення цих проблем.

 «Рішення про оцінку роботи буде приймати державний секретар відповідного міністерства. Звісно, на неї буде впливати те, наскільки людина впоралась з поставленими задачами та наскільки виконані показники ефективності”, - додав Саєнко.

Наприклад, пояснив міністр, якщо керівник директорату політики не зміг налагодити роботу щодо аналізу проблем, які турбують суспільство, або ж не зміг виокремити головну проблему – то, з великою ймовірністю, він не виконав місію, заради якої створювався директорат політики.

 “У випадку незадовільної оцінки роботи звільнення є одним з варіантів рішень. В такому випадку буде проведений новий конкурс за відповідною процедурою", - сказав він. 

Читайте також: Урядова «гаряча лінія» сприяє оперативному вирішенню проблем підприємців

Як повідомляв Укрінформ, 18 серпня уряд затвердив нормативні акти, які відкрили наступний етап реформи державного управління - реформування міністерств. На початку вересня стартували конкурси на нові посади в десяти міністерствах, а також Секретаріаті КМУ, Нацагентстві з питань держслужби та Державному агентстві електронного врядування. У рамках реформи в міністерствах, які беруть участь у проекті, було створено нові функціональні підрозділи — директорати. І хоча конкурси оголосили у запланований строк, проходять вони не одночасно - кожне міністерство має власний їх графік. 

У межах реформи було відкрито портал (https://career.gov.ua/), на якому усі зацікавлені можуть ознайомитись з вакансіями та подати документи он-лайн. Там вже зареєстровано 10 343 анкети, відкрито 119 вакансій, закрито 193 вакансії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-