Порошенко квапить з призначенням аудиту НАБУ

Порошенко квапить з призначенням аудиту НАБУ

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наполягає на прискоренні призначення аудиту Національного антикорупційного бюро.

Про це він заявив на спільній прес-конференції з Президентом Литви Далею Грібаускайте, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Жодних небезпек щодо політичного втручання в діяльність антикорупційних інституцій я не допущу. Я, навпаки, вважаю, що треба прискорити призначення аудиту, треба забезпечити ефективний захист від будь-якого політичного втручання політиків у роботу НАБУ і політизацію роботи будь-яких правоохоронних органів і їх бажання впливати на політику”, - сказав Порошенко.

Водночас він запевнив, що особисто не втручається у роботу антикорупційних органів, про що, за його словами, стверджує і керівництво НАБУ та САП, та наголосив, що, у разі відповідних звинувачень з боку політиків, антикорупційні органи мають провести розслідування.

Читайте також: Суд перевірить законність призначення Ситника директором НАБУ

“Мені приємно констатувати, що за 2,5 року діяльності антикорупційних органів усі, у тому числі й керівництво цих органів, стверджували, що жодного разу не було втручання в діяльність цих органів з боку Президента... Коли політики висловлюють ті чи інші зауваження, претензії, я був би максимально зацікавлений, щоб незалежний антикорупційний орган прийняв цю справу до розслідування”, - зауважив Президент і додав, що, у випадку проведення такого розслідування, у максимально швидкі терміни антикорупційні інституції мають поінформувати суспільство про його результати, причому після завершення розслідування, а не до.

Водночас він підкреслив, що ефективність роботи всіх антикорупційних органів “має бути не в кількості прес-конференцій, а в кількості корупціонерів, які будуть запроторені за грати”.

Водночас глава держави нагадав, що антикорупційна інфраструктура в Україні була створена з його ініціативи, й більшість необхідних для цього законопроектів вносив до парламенту він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко у п’ятницю перебуває з робочим візитом у Литовській Республіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-