Більшість виділених НАЗК грошей підуть на фінансування партій - Корчак

Більшість виділених НАЗК грошей підуть на фінансування партій - Корчак

Укрінформ
З передбачених у держбюджеті 2018 року на фінансування Національного агентства з питань запобігання корупції понад 683 млн гривень 75 відсотків становлять кошти на фінасування статутної діяльності політичних партій.

Про це повідомила у Facebook голова НАЗК Наталія Корчак. 

"Декілька слів про кошти на фінансування НАЗК в рамках нового держбюджету і тих заяв, які з’являються з порівняльною характеристикою фінансування антикорупційних органів, в прогресії: НАБУ – 857 млн грн, ДБР – 651 млн грн, НАЗК - 683 млн грн, САП – 116 млн грн. Є сенс нагадати, що у проекті державного бюджету на 2018 рік, як і в минулому році, для НАЗК передбачені видатки на фінансування статутної діяльності політичних партій. Вони і становитимуть 75% (513,7 млн грн.) від загального обсягу видатків - 683,5 млн гривень", - написала Корчак. 

Читайте також: У НАЗК прокоментували “дискримінаційний” тендер на аудит е-декларування

Вона нагадала, що відповідно до Закону України «Про політичні партії в Україні» саме Нацагентство розподіляє кошти, виділені з державного бюджету на фінансування статутної діяльності шести парламентських політичних партій.

Корчак поінформувала, що у 2017 році видатки НАЗК становили 605,3 млн гривень, з них 442,4 млн грн призначалися на фінансування політичних партій, а решта - 162,9 млн грн - на виконання покладених на Національне агентство повноважень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-