Офіс Ради Європи хоче допомогти Луценку оновити ГПУ

Офіс Ради Європи хоче допомогти Луценку оновити ГПУ

Укрінформ
Офіс Ради Європи в Україні спільно з генеральним прокурором України Юрієм Луценком працюють над оновленням внутрішньої структури Генеральної прокуратури і проведенням аудиту її менеджменту.

Про це на прес-конференції у четвер, 7 грудня, заявив голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми разом з генпрокурором працюємо над тим, щоб оновити внутрішню структуру Генеральної прокуратури. Є такий механізм - аудит менеджменту, і в нас є домовленість з генпрокурором, що ми будемо це робити і втілювати рекомендації Ради Європи щодо цього всередині адміністрації ГПУ. Мені здається, що це буде дуже важлива і дуже потужна реформа", - сказав Енберг.

Він відмовився коментувати нинішній конфлікт між ГПУ і Національним антикорупційним бюро, зазначивши, що Рада Європи продовжить підтримку уряду України у сфері боротьби з корупцією, зокрема і щодо "покращення ситуації з цими інституціями".

Енберг також пообіцяв експертну підтримку у разі внесення Президентом України власного законопроекту щодо створення Антикорупційного суду.

У відповідь на прохання прокоментувати ініціативу народних депутатів щодо парламентського контролю за НАБУ і САП, голова Офісу Ради Європи в Україні зауважив, що "у нього немає політичного мандата в Україні, він тут керує проектом підтримки реформ".

"Якщо буде звернення до Ради Європи з проханням зробити експертний аналіз цього законопроекту (№ 7362 - ред.), то ми готові. Але до того, як буде проведений експертний аналіз, я не хочу коментувати, тому що я не фахівець у цій справі", - зазначив Енберг.

Читайте також: В Євросоюзі кажуть, що законопроект про контроль НАБУ і САП суперечить безвізу

Як повідомляв Укрінформ, законопроект № 7362 "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення парламентського контролю", який підготували народні депутати Артур Герасимов та Максим Бурбак, був зареєстрований у Верховній Раді 6 грудня. Ним пропонується надати Верховній Раді право розглядати питання щодо звільнення керівництва НАБУ, САП та ДБР без проведення аудиту.

Відповідний законопроект згодом включили в порядок денний Верховної Ради. Пізніше народний депутат Мустафа Найєм повідомив, що цей законопроект знято з порядку денного засідання парламенту.

Національне антикорупційне бюро вважає, що у разі ухвалення законопроекту № 7362 буде завдано нищівного удару по незалежності цих органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-