Новий депутат склала присягу в Раді

Новий депутат склала присягу в Раді

Укрінформ
Валерія Заружко почала виконувати обов’язки народного депутата.

Вона склала присягу народного депутата на засіданні парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Присягаю на вірність Україні. Зобов’язуюсь усіма своїми діями боронити суверенітет та незалежність України, дбати про благо Вітчизни та доробут українського народу», - зачитала Заружко присягу.

Раніше Голова парламенту Андрій Парубій повідомив про реєстрацію у четвер Центральною виборчою комісією Заружко обраним народним депутатом у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі за списком «Радикальної партії Олега Ляшка». 

Верховна Рада 16 травня достроково припинила депутатські повноваження Андрія Артеменка, якого Президент України позбавив українського громадянства своїм указом. Голова ВР Андрій Парубій, коментуючи прийняте рішення, зазначив, що в цьому немає жодного політичного підтексту, адже народний депутат не може бути громадянином іншої держави. Напередодні профільний Комітет з питань регламенту та організації роботи ВР рекомендував депутатам розглянути питання щодо Артеменка в сесійній залі. 

Читайте також: Парубій прокоментував звільнення Соболєва

29 квітня Президент позбавив Артеменка громадянства України відповідним указом. Артеменко оскаржив це рішення у Вищому адміністративному суді України. Раніше Артеменко, який був членом фракції Радикальної партії, опублікував у американській пресі так званий мирний план щодо України, в якому, зокрема, пропонував здати Крим. Після цього він був виключений зі складу фракції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-