Антикорупційний суд: посольство США нагадало Києву про

Антикорупційний суд: посольство США нагадало Києву про "венеційські рекомендації"

Укрінформ
Посольство США в Україні чекає подальших кроків у створенні Антикорупційного суду відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії.

Про це посольство повідомило у Twitter.

"Чекаємо подальших кроків України у створенні Антикорупційного суду у відповідності до рекомендації Венеціанської комісії", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня Президент України Петро Порошенко заявив, що внесе до Верховної Ради свій варіант законопроекту про створення Антикорупційного суду, якщо народні депутати до кінця наступного тижня не подадуть свій.

Порошенко ще 8 листопада звернувся з листом до голови Верховної Ради Андрія Парубія із пропозицією утворити робочу групу із напрацювання законопроекту "Про антикорупційні суди" з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії.

За словами глави держави, внесення ним нового законопроекту про Антикорупційний суд є неможливим через аналогічний законопроект ? 6011, який все ще залишається включеним до порядку денного сесії Верховної Ради, попри рекомендації Венеціанської комісії його відкликати.

Читайте також: Антикорупційний суд: Порошенко знову просить депутатів позабирати свої проекти

9 листопада голова Верховної Ради кілька разів ставив на голосування пропозицію про відкликання законопроекту № 6011 "Про антикорупційні суди", але голосів на це не вистачало.

Венеціанська комісія на початку жовтня оприлюднила свій висновок щодо створення Антикорупційного суду в Україні, у якому зазначається, що Вищий спеціалізований антикорупційний суд необхідно створити відповідно до закону України "Про судоустрій та статус суддів". Окрім того, Україні порадили запровадити додаткові захисні механізми для забезпечення незалежної процедури призначення суддів від виконавчої та законодавчої влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-