Антикорупційний суд: Порошенко знову просить депутатів позабирати свої проекти

Антикорупційний суд: Порошенко знову просить депутатів позабирати свої проекти

Укрінформ
Президент Петро Порошенко на засіданні фракції БПП попросив народних депутатів посприяти відкликанню законопроектів двох парламентаріїв про Антикорупційний суд, для того, щоб він міг внести на розгляд ВР свій законопроект.

Про це народний депутат України, представник Глави держави у Верховній Раді Ірина Луценко сказала журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Президент просив проявити державницьку позицію та розблокувати внесення ним закону про антикорупційний суд. Він просив максимально підтримати вилучення двох депутатських законопроектів Соболєва та Алексєєва, які свого часу пропонували закон про Антикорупційний суд, таким чином дати йому можливість самому внести до кінця року обіцяний закон», - сказала Луценко.

За її словами, Глава держави також нагадав членам фракції про те, що саме він був ініціатором створення Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного агентства з питань запобігання корупції, і що саме БПП була ідеологом запровадження електронних декларацій, а також закликав народних депутатів продовжувати політику Президента щодо боротьби з корупцією.

Читайте також: Засідання фракції БПП: Гончаренко назвав “гарячі” теми

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня Голова ВР Андрій Парубій закликав народного депутата від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергія Алексєєва та заступника голови фракції "Об'єднання "Самопоміч" Єгора Соболєва - авторів законопроектів №6011 і №6529 (про створення Антикорупційної палати) відкликати свої документи для того, щоб Президент зміг внести свій варіант. Тоді парламентарії заявляли про свою готовність зробити це.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-