Канада і Китай продовжать перемовини про вільну торгівлю - Трюдо

Канада і Китай продовжать перемовини про вільну торгівлю - Трюдо

Укрінформ
Китай і Канада мають намір продовжити свої попередні перемовини стосовно укладення угоди про вільну торгівлю.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час перебування у Китаї, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Пекіні ми з прем'єр-міністром Лі обговорили широке коло питань, починаючи із зростання торгівлі та інвестицій та завершуючи боротьбою зі змінами клімату й важливістю свободи слова. Я з нетерпінням очікую на продовження перемовин щодо укладення всеосяжної торговельної угоди, яка відкриє більші можливості для людей на обох берегах Тихого океану», - сказав Трюдо.

При цьому в офісі прем'єр-міністра наголосили, що Канада прагне досягти із Китаєм дуже прогресивної угоди. «У дискусіях із Китаєм, як і з усіма нашими торговельними партнерами, ми рішуче налаштовані на встановлення вигідних для усіх торговельних відносин, що надаватимуть пріоритет людям й відображатимуть канадські цінності, особливо у питаннях навколишнього середовища та статі», - зауважили у відомстві.

Читайте також: Канада дає гроші на видалення “залишків війни” на Донбасі

Як повідомлялося, попередні перемовини щодо укладення угоди про вільну торгівлю Канада й Китай ведуть із осені минулого року. Експерти очікували на оголошення про початок офіційних переговорів після зустрічі Джастіна Трюдо із прем'єр-міністром Китаю Лі Кецяном, що пройшла у вівторок, 5 грудня, в Пекіні, однак цього не сталося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-