Держзрада Януковича: суд переглянув відеозапис звернення Аксьонова до Путіна

Держзрада Януковича: суд переглянув відеозапис звернення Аксьонова до Путіна

Укрінформ
Оболонський районний суд продовжить розгляд справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді по суті 6 грудня о 14:00.

Відповідне рішення у понеділок оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас наступні засідання - 6 грудня на 14:00 та 7 грудня на 10:00", - сказав Дев'ятко.

У засіданні в понеділок суд продовжив дослідження доказів. Зокрема, у суді було переглянуто відеозапис щодо звернення "очільника" Криму Сергія Аксьонова до президента РФ Володимира Путіна про допомогу у 2014 році, указ в. о. Президента України у 2014 році Олександра Турчинова про визнання призначення Аксьонова на посаду  прем'єра Криму незаконним, фрагменти фільму "Крым. Путь на родину" і експертизи щодо цього фільму тощо.

Також суд дослідив фрагменти відеозапису щодо інтерв'ю Путіна від 4 березня 2014 року. Після цього адвокат Януковича Ігор Ляшенко зазначив, що, на його думку, у суду немає доказів, що на записі саме Путін.

Читайте також: Новий адвокат спробує розшукати Януковича

Дев'ятко запитав, чи бажає Ляшенко призначити експертизу щодо цього відеозапису, щоб встановити, чи це був дійсно президент РФ на відео. Адвокат відповів, що ні, але він може ще повернутися до цього питання.

Як повідомлялося, Генпрокуратура у вересні звернулася до Печерського райсуду з клопотанням про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно Януковича у справі про розстріли на Майдані.

Також Янукович є обвинувачуваним у справі про державну зраду, яку суд вже розглядає заочно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-