Законопроект про реінтеграцію: не всі фракції бачили кінцевий варіант - БПП

Законопроект про реінтеграцію: не всі фракції бачили кінцевий варіант - БПП

Укрінформ
Кінцевий варіант законопроекту про реінтеграцію Донбасу, з усіма поправками народних депутатів, надісланий головам парламентських фракцій, але наразі не всі з ним ознайомилися.

Про це заявив голова фракції БПП Артур Герасимов після засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі цей законопроект переданий представникам усіх фракцій і груп. Як ми з'ясували під час Погоджувальної ради, не всі його отримали чи подивилися", - зазначив Герасимов.

За його словами, всі фракції мають детально ознайомитися з текстом законопроекту, підготовленого до другого читання.

Він запевнив, що фракція БПП підтримає цей документ у другому читанні. "Ми, звичайно, будемо голосувати за закон (проект закону про реінтеграцію - ред.), ми голосували за нього й у першому читанні", - підкреслив Герасимов.

Водночас він зазначив, що на засіданні фракції кінцева редакція законопроекту ще не обговорювалася.

"Зробимо це найближчим часом", - сказав голова фракції.

Під час Погоджувальної ради голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський зазначив, що комітет повністю завершив роботу над текстом законопроекту, підтримавши майже 30 поправок до нього.

Як повідомлялось, 4 жовтня Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". 6 жовтня парламент проголосував за нього в першому читанні, виключивши, зокрема, частину першу статті 7, в якій згадувались Мінські угоди, за наполяганням опозиційних фракцій.

У проекті закону Президент пропонує схвалити, що межі тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях визначаються за поданням Генерального штабу Збройних сил України. Крім того, планується законодавчо встановити, що тимчасова окупація Росією територій на Донбасі є нелегітимною, не створює для РФ жодних територіальних прав.

До другого читання в законопроект включили також дату початку окупації української території - 20 лютого 2014 року, а по всьому тексту законопроекту додано положення з приводу окупації Криму.

Читайте також: Парубій хоче розглядати проект реінтеграції Донбасу "у спокійній атмосфері"

При цьому виключається в документі не тільки згадка про Мінські угоди, а й норми, які містять відсилання до Мінських домовленостей.

У текст законопроекту до другого читання включили також зобов'язання країни-окупанта повністю забезпечувати окуповані території та правку про верифікацію указом Президента факту звільнення українських територій від окупації.

17 листопада Комітет з питань національної безпеки і оборони ВР вирішив рекомендувати депутатам ухвалити законопроект № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" в цілому і погодився на всі правки до проекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-