Представник Президента у ВР розказала, що означає

Представник Президента у ВР розказала, що означає "крок назад" Волкера-Суркова

Укрінформ
Непідтримання Росією пропозицій щодо розміщення на всій окупованій території і на кордоні з Україною та Росією миротворчої місії засвідчує небажання РФ врегульовувати конфлікт політико-дипломатичним шляхом.

Про це заявила представник Президента України у Верховній Раді, народний депутат Ірина Луценко 4 грудня під час засідання Погоджувальної ради,  повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Крок назад, про який сказав спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер, стосувався 29 пунктів щодо розміщення миротворчої місії на Донбасі, які обговорювалися з Сурковим (помічником президента Росії Владиславом Сурковим - ред.). Російське представництво підтримало тільки три із 29 і тому пропозиції по розміщенню на всій окупованій території і на кордоні з Україною та Росією миротворчої місії РФ не були підтримані" , - сказала Луценко.

За її словами, Президентом запропоновано введення миротворчої місії, і позиція Росії говорить про те, що вони не хочуть врегульовувати вирішення цього питання політико-дипломатичним шляхом.

Читайте також: Клімкін заявив, що Київ вигідно скористався паузою у зустрічах Волкер-Сурков

"Ми на правильному шляху, тому що ми хочемо політико-дипломатичним шляхом реінтегрувати Донбас, а тому Президентом запропоновано введення миротворчої місії і невизнання Росією таких пропозицій говорить про те, що вони не хочуть врегульовувати вирішення цього питання політико-дипломатичним шляхом. А тому задача Президента - об'єднати світ довкола України, посилити санкції (щодо Росії)", - наголосила нардеп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-