На Погоджувальній раді посварилися через продовження мораторію на продаж земель

На Погоджувальній раді посварилися через продовження мораторію на продаж земель

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав голову фракції «Батьківщина» Юлію Тимошенко не зривати проведення Погоджувальної ради вимогами невідкладно голосувати за розгляд поточного тижня продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель.

На цьому він наголосив під час Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Стало вже якоюсь практикою намагатися зривати Погоджувальну раду. Я скажу вам, практика погана, практика нехороша... Будь-ласка, не зривайте засідання Погоджувальної ради", - закликав спікер голову фракції «Батьківщина».

Тимошенко закликала Парубія поставити на голосування під час Погоджувальної ради пропозицію розглянути на цьому тижні зазначений законопроект.

«Я хочу зараз попросити вас, пане голова Верховної Ради, виконати пункт Регламенту і поставити на голосування зараз, і кожна фракція, я прошу, щоб проголосувала за те, щоб ми на цьому сесійному тижні розглянули законопроект про продовження мораторію (на продаж землі. - Ред.) на 5 років. Якщо ви зараз не поставите це на голосування - це буде означати, що по суті не виконується Регламент і все робиться в тіні, за кулісами Верховної Ради», - наголосила вона.

Читайте також: Відсутність ринку землі гальмує розвиток України - МВФ

Перед цим вона зазначила, що профільний комітет має розглянути цей законопроект у вівторок і фракція має намір прийти на засідання комітету для того, щоб «простимулювати розгляд законопроекту».

Парубій у свою чергу зазначив, що регламент не порушується через те, що керівники фракції не можуть прийняти рішення про розгляд цього законопроекту через відсутність рішення комітету.

«Я не можу ставити його на голосування і я з Вами мав розмову на цю тему. Якщо Ви просите, щоб щось було поставлено на голосування, попередьте голів фракцій, щоб вони змогли з цим законопроектом ознайомитися. Зараз голови фракцій, по-перше, не мають (рішення. - Ред.) комітету для прийняття рішення, по-друге, - не ознайомлені для того, щоб голосувати від свого імені», - підкреслив спікер.

Він додав, що впевнений, що до кінця року мораторій на продаж земель, що закінчується 1 січня 2018 року, буде продовжено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-