Гройсман  назвав кінцеву мету децентралізації - повсюдне місцеве самоврядування

Гройсман назвав кінцеву мету децентралізації - повсюдне місцеве самоврядування

Укрінформ
Прем’єр Володимир Гройсман пропонує підписання великого Меморандуму, який стане планом подальших дій в рамках реформи децентралізації влади.

Відповідну ініціативу він озвучив під час Другого форуму об’єднаних територіальних громад, повідомляє Урядовий портал.

«Тепер ми маємо підписати Меморандум з усіма учасниками (реформи децентралізації), представниками місцевого самоврядування. Сформувати чіткий план дій, який буде не просто лозунгами, а зобов’язаннями», - сказав Гройсман.

Він підкреслив, що перший етап реформи відбувся, і сьогодні на місцях є належні повноваження, потужний фінансовий ресурс.

Гройсман подякував Президенту, народним депутатам, міжнародним партнерам за лідерство у реформі і підкреслив, що зміни вже дозволили побудувати іншу модель управління державою, яка базується на втіленні ініціатив людей. А далі - формування нормативної бази з адміністративно-територіального устрою, створення системи повноцінного самоврядування на базі об'єднаних громад.

"Наша кінцева модель - повсюдне місцеве самоврядування із самодостатніми і сильними громадами, - сказав Гройсман. - Маємо будувати стійку стратегію розвитку держави на основі сильного місцевого самоврядування, центром якого є громадянин і його потреби. На часі - повна включеність у порядок денний реформ у державі, в економічне життя країни та економічне зростання».

Читайте також: Порошенко назвав реформу децентралізації однією з найрезультативніших

Довідково. В Україні сформовано 665 об’єднаних територіальних громад. Проект державного бюджету на 2018 рік передбачає виділення майже 2 млрд грн на формування інфраструктури громад. Також дохідну частину місцевих бюджетів з 2018 року поповнить частина рентних платежів за користування надрами – окрім джерел наповнення регіональних кошторисів, що вже існують. Зараз у Верховній Раді обговорюються одразу кілька законодавчих ініціатив подальшого розширення прав та можливостей ОТГ, в тому числі щодо розпорядження земельними ресурсами та переведення частини орендних платежів за паї та земельні ділянки до місцевих бюджетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-