Керівників Генпрокуратури, СБУ, НАБУ і САП хочуть покликати

Керівників Генпрокуратури, СБУ, НАБУ і САП хочуть покликати "на килим" до Ради

Укрінформ
Фракція БПП вважає неприпустимими конфлікти між правоохоронними оргами та вимагає термінового звіту керівників ГПУ, СБУ, НАБУ і САП на засіданні Ради.

Про це сказав голова фракції Артур Герасимов під час засідання Погоджувальної ради , повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша фракція повністю поділяє позицію Президента України. Ми вважаємо неприпустимим конфлікти, сварки та ворожнечу між правоохоронними органами. Наголошую, усі вони без винятку повинні дбати, перш за все, про боротьбу зі злочинністю та корупцією,  а не за рахунок публічних заяв займатися самопіаром і обвинуваченнями на адресу інших правоохоронних структур", - сказав Герасимов.

Водночас він закликав Голову Верховної Ради Андрія Парубія терміново запросити до парламенту керівників Генеральної прокуратури,  Служби безпеки України, НАБУ,  САП - "заслухати їх і поставити їм запитання".

Герасимов додав, що фракція БПП повністю підтримує позицію генерального прокурора Юрія Луценка стосовно того, що правоохоронні органи повинні боротися з корупцією тільки законними методами.

Читайте також: Міжвідомчої війни силовиків немає, є лише амбіції окремих керівників - Ситник

По завершенню Погоджувальної ради нардеп зазначив, що заслуховування такої інформації є позицією коаліції.

"Фракції коаліції висловили думку відносно того, щоб ми негайно, терміново запросили керівників Генеральної прокуратури, Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури до парламенту для того, щоб ми могли не тільки заслухати, а й задати питання", - наголосив Герасимов.

Також він зазначив, що така ініціатива є принциповою, незважаючи на розгляд парламентом на цьому тижні пакету законопроектів щодо Державного бюджету на 2018 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-