Клімкін у Берегові зустрічається з представниками угорської громади

Клімкін у Берегові зустрічається з представниками угорської громади

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін в рамках робочої поїздки на Закарпаття зустрічається з представниками угорської громади в Берегові, в планах – відвідання угорських шкіл, обговорення освітнього закону.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу

Метою поїздки є угорське питання та транскордонне співробітництво. Цими хвилинами міністр зустрічається із представниками угорської громади в Берегові, у плані – відвідання угорських шкіл, обговорення освітнього закону, покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку та Шандору Петефі. Також, за попередньою інформацією, Клімкін огляне кордон з Угорщиною.

Читайте також: Глава МЗС вірить, що Україна зможе порозумітися з Угорщиною

Напередодні міністр зробив заяву щодо опозиції в обговоренні мовного питання із угорцями. За його словами, українська сторона буде обговорювати з угорською та румунською громадою імплементацію закону.

"Ультиматумів ми не приймаємо. Я впевнений, що Венеціанська комісія, якій відправили на перевірку закон, підтвердить важливість знання української мови. Ми будемо обговорювати це з громадами - і угорською, і румунською. Ми не можемо відібрати шанс у цих людей, які через недостатнє знання української іноді не розуміють, в якій країні живуть, знання мови потрібне їм для того, щоб вони могли потрапити на держслужбу, в політику", - акцентував Клімкін.

Як раніше повідомляв Укрінформ, учора Клімкін відвідав Івано-Франківщину, де інспектував школи із польською мовою навчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-