Геращенко розповіла про “гру стримування євроатлантичних прагнень України”

Геращенко розповіла про “гру стримування євроатлантичних прагнень України”

Укрінформ
Європейські партнери України зберігають високий інтерес до безпекової ситуації на Донбасі та агресивних дій збоку Російської Федерації.

Про це написала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

«Днями я була в Брюсселі. Враження: до України зберігається високий інтерес, в першу чергу до безпекової ситуації на Донбасі і агресивних дій РФ. Наші європейські партнери більш гостро відчувають подих гібридної війни, її ризики і для себе, її кіберхвилі, що накривають час від часу і їх благополучні держави. Вони точно не збираються, як і не збиралися, воювати за Україну, але питання безпеки набирають для них нової ваги, і вони хочуть про це говорити з Україною, разом думати, як рухатися далі», - зазначила Геращенко.

Водночас вона констатувала, що говорити про можливість членства України в ЄВ або НАТО поки що не на часі.

Читайте також: Лавров знову пропонує зробити з миротворців на Донбасі "охорону" для ОБСЄ

«Чи є втома від України, як пишуть деякі колеги? Є втома від війни. Ніхто не вірив, що РФ піде так далеко, що це так надовго, що це буде так складно і безрезультатно. В ЄС є маса власних проблем, звичайно, в них Україна точно відходить на другий план. Є реалізм, що сьогодні Україна ще не відповідає стандартам ЄС і НАТО, що ці структури сьогодні переживають непрості трансформації і тому говорити про можливість членства з точними датами точно не на часі», - уточнила Геращенко.

За її словами, є «певна європейська гра стримування євроатлантичних прагнень України», що була завжди, а тому європейські партнери нагадують українській стороні про внутрішні проблеми, іноді гіперболізовані деякими політиками.

«В ЄС є чітке усвідомлення і бажання активізації і посилення діалогу. Бажання більше знати про Україну і не лише в контексті війни. Наші посольства і представництва працюють в активному режимі - ніколи не було стільки делегацій і такої активності зустрічей та діалогу. Бачу й своїм політичним завданням - допомогти нашим європейським партнерам краще розуміти Україну і цінувати наш внесок і безпеку континенту. Бо він ще не до кінця оцінений. Якщо є інтерес, то точно не буде втоми», - додала Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-