Клімкін про інцидент у Грушовичах: Слід перевести діалог на державний рівень

Клімкін про інцидент у Грушовичах: Слід перевести діалог на державний рівень

Укрінформ
З руйнацією пам’ятника УПА в польському селі Грушовичі ми не змиримось, але готові розмовляти з поляками, як з друзями та партнерами.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в Івано-Франківську, коментуючи для журналістів відносини Україна-Польща, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Той пам’ятник в Грушовичах, коли його зруйнували, це навіть не відношення до УПА (Української Повстанської Армії – ред.), це – відношення до українців, які боролися за незалежність. Тому ми з цим ніколи не змиримось. Але далі ми готові йти, і маємо розмовляти з поляками, як з друзями і партнерами», - зазначив Клімкін.

Він переконаний, що «в історії винних не буває».

«Емоції з цього потрібно вилучити і перевести діалог на державний рівень. Я завше кажу, давайте спочатку розмовляти, а потім щось робити, а не навпаки. Бо коли хтось провокує, то це грає лише на користь Росії», - переконаний Клімкін.

Читайте також: Зустріч у Кракові: Україна й Польща вирішили зняти мораторій на ексгумацію

Як повідомлялося, 26 квітня у польському селі Грушовичі, що біля Перемишля, місцеві націоналісти зруйнували пам’ятник УПА. Поліція не втручалась, місцева влада це підтримала. В Об’єднанні українців у Польщі назвали цю акцією провокацією.

Сьогодні міністр закордонних справ України Павло Клімкін перебуває в Івано-Франківській області. Свій робочий візит він розпочав з покладання квітів біля Прикарпатського університету до обеліску студентам та викладачам, які загинули у боротьбі за Незалежність України. Також, у планах Клімкіна – зустріч зі студентами, громадськими активістами, учасниками АТО та переселенцями в Івано-Франківську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-