Парубій подякував делегаціям ПАЧЕС за підтримку України

Парубій подякував делегаціям ПАЧЕС за підтримку України

Укрінформ
Андрій Парубій подякував делегаціям парламентів країн-членів ПАЧЕС за підтримку позиції України щодо сприяння відновленню територіальної цілісності держав ЧЕС, визнаних світом як незаконно анексовані.

Про це Голова Верховної Ради наголосив у ході свого виступу на церемонії закриття 50-го засідання Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва, коментуючи декларацію з нагоди 25-річчя організації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На жаль, ситуація в регіоні пов'язана з російською анексією, конструктивна співпраця між країнами ОЧЕС є ускладненою. У цих непростих міжнародних обставинах я особисто хочу подякувати усім національним делегаціям, які підтримали ухвалення декларації Генеральної асамблеї з нагоди 25-ї річниці створення ПАЧЕС і, звичайно, за підтримку поправки, яку подала українська делегація», - сказав Парубій.

За його словами, делегації ПАЧЕС продемонстрували відданість цінностям вільного світу і непохитність позиції. При цьому він назвав нещирою позицію тих представників ПАЧЕС, які не підтримали поправку від України і наголошували на необхідності не політизувати роботу організації. 

«Той, хто говорить, що ПАЧЕС це лише економічна структура і закликає не виносити політичні питання у справи ПАЧЕС, говорить нещиро. Наша декларація однозначно стверджує, що всі конфлікти мають бути вирішені на основі поваги до територіальної цілісності, незалежності та суверенітету країн - членів ПАЧЕС»,- наголосив Голова ВР.

Він також підкреслив неприпустимість порушення кордонів незалежних держав у сучасному світі.

Читайте також: Парубій передав Албанії головування в ПАЧЕС

Як повідомлялося, 29 листопада 2017 року Генеральна асамблея ПАЧЕС ухвалила Декларацію з нагоди 25-ї річниці ПАЧЕС. У Декларації було враховано поправку, внесену делегацією України. Зокрема, у документі наголошується, що конфлікти у Чорноморському регіоні мають вирішуватись на підставі повної поваги до територіальної цілісності, незалежності та суверенітету держав - членів ОЧЕС. Поправка української делегації передбачає необхідність сприяти відновленню територіальної цілісності держав ЧЕС, визнаних міжнародними організаціями, такими як ООН, ОБСЄ, ПАРЄ, ЄП, як незаконно анексовані.

Разом із тим цю поправку не підтримала делегація Вірменії. Голова цієї делегації заявив, що під час проведення консультації головою української делегації Людмилою Денісовою з головами інших делегацій він не був запрошений. У результаті вірменська делегація вийшла з зали пленарних засідань і не приймала участі у голосуваннях. Член делегації від України, народний депутат Рефат Чубаров пов'язав такий демарш Вірменії із впливом Росії, яка не приймала участі у роботі Генасамблеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-