Поставки Україні оборонної зброї не порушать статут ООН - Волкер

Поставки Україні оборонної зброї не порушать статут ООН - Волкер

Укрінформ
У разі прийняття Вашингтоном рішення про постачання оборонної зброї Києву стаття 51 Статуту ООН про право суверенних держав на самооборону порушена не буде.

Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер в інтерв'ю американському виданню Poltico, повідомляє DW.

"Я не бачу вагомих підстав розглядати ситуацію з Україною як особливий випадок, а також, чому нам не варто було б це робити, особливо з урахуванням того, що вони (українці - ред.) активно намагаються захистити свою територію", - зазначив спецпредставник Держдепу.

Волкер додав, що США ведуть торгівлю озброєннями і співпрацюють в оборонній сфері "з десятками країн по всьому світу".

Читайте також: Волкер розповів про "помсту" росіян за провал зустрічі Трампа й Путіна

Водночас він вважає неспроможними аргументи про те, що подібне рішення з боку адміністрації Дональда Трампа могло б привести до гонки озброєнь і ескалації конфлікту. За словами американського дипломата, Росія і так вже "веде бойові дії" на Донбасі, а військова допомога з боку Вашингтона навряд чи "підштовхне українців" до того, щоб "перейти в наступ".

За прогнозами спецпредставника США, "з 80-відсотковою ймовірністю" фаза активних бойових зіткнень на сході України розтягнеться ще на рік. "Є шанс, що це не відбудеться, проте найбільш ймовірний сценарій, що вони продовжаться", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-