Європа мусить стати жорсткішою, якщо хоче встояти перед Росією - Порошенко

Європа мусить стати жорсткішою, якщо хоче встояти перед Росією - Порошенко

Укрінформ
Європа отримала в особі Росії серйозного противника з антиєвропейським порядком денним, і аби встояти перед ним, мусить стати жорсткішою.

Про це заявив на пленарній сесії П'ятого саміту "Східного партнерства" Президент Петро Порошенко, виступ якого опублікований на сайті глави держави.

"Європа отримала серйозного противника – Росію – з глибоким антиєвропейським порядком денним. Аби підірвати Європу, Росії не треба атакувати зброєю (достатньо розхитати єдність Європи та її гідність). Якщо Європа хоче встояти, їй необхідно стати жорсткішою (політично, риторично та ідеологічно)", - сказав Порошенко.

За його словами, необхідно засвоїти урок російської гібридної війни по всій Європі – від Британії та Іспанії до Нідерландів, Франції та Німеччини.

Читайте також: Порошенко на "Східному партнерстві": Розраховуємо на чотири нові союзи з ЄС

У цьому контексті глава Української держави зазначив, що не слід більше ховатися за нечіткими технократичними формулюваннями: "Маємо говорити чітко, як ніколи". 

За словами Порошенка, не варто більше обирати між ідеалами та власними інтересами: "Маємо об’єднатися гідною метою у наших найкращих інтересах".

"Нам не варто більше обмежувати потенціал нашого партнерства – маємо розкрити його та бути стратегічними і далекоглядними. У протилежному випадку апетит Росії лише розігріватиметься", - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-